Infopunt Energie Zeeland in Borssele opent 4 juli

Op donderdag 4 juli opent het Infopunt Energie Zeeland in Borssele voor het eerst haar deuren. Het Infopunt is opgericht om de inwoners van Zeeland te informeren over de diverse energieprojecten die in de regio plaatsvinden. Van de aanleg van de nieuwe 380 kV-verbinding tot een waterstofnetwerk en van de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales tot ammoniakopslag. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom.

Het infopunt bevindt zich naast de lokale supermarkt van Borssele aan de Wielingenstraat 2B en is iedere week op donderdagmiddag van 13:00-17:00 open. Verschillende medewerkers van de ministeries Klimaat en Groene Groei en Infrastructuur en Waterstaat, Hynetworks (100% dochteronderneming van Gasunie), TenneT, Provincie Zeeland en gemeente Borsele bemensen het infopunt. Iedereen kan hier op een laagdrempelige terecht met vragen over de diverse energieprojecten in Zeeland.

Na de zomer volgt een officiƫle opening met de nieuwe minister van Klimaat en Groene Groei en worden de openingstijden uitgebreid.