Informatie en zienswijze over de concept-Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor het nieuwe Nationaal Programma Radioactief Afval

Digitale bijeenkomst

U bent van harte welkom op de online informatiebijeenkomst over de concept-Notitie en Detailniveau (verder c-NRD) op 13 oktober 2023 van 15u00 tot 17u00. Voorafgaand aan het opstellen van een Nationaal programma, worden de milieuaspecten ervan in kaart gebracht in een Milieueffectrapport (MER). In de c-NRD wordt aangegeven welke zaken het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laat onderzoeken. U kunt hierover vragen stellen.

De bijeenkomst begint met een korte inleiding van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de c-NRD en de relatie tussen de c-NRD en het Nationale programma. Daarna geven adviesbureaus MottMcDonald en The Binding Energy een korte toelichting over de c-NRD. U kunt vervolgens vragen stellen.

Voor deelname aan de digitale bijeenkomst, maakt u gebruik van de volgende link:

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering

Vergadering-id: 384 677 715 24
Wachtwoordcode: rNAyPk

Reageren van 3 oktober tot en met 13 november 2023

Vanaf vandaag tot en met 13 november is het mogelijk om te reageren op de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau (c-NRD) en het participatie- en communicatieplan voor deze procedure. Op de website  kunt u uw mening (zienswijze) indienen. Ook vindt u op deze website de documenten en verdere informatie over de inhoud van deze procedure.

Meer weten over de procedure? Kijk op www.platformparticipatie.nl/NPRA

Meer weten over het Nationale programma? Kijk op Radioactief afval | Wat is kernenergie? | Kernenergie in Nederland (overkernenergie.nl)