Bekijk de webinar over de Bedrijfsduurverlenging van Kerncentrale Borssele

Het kabinet heeft aangekondigd de kerncentrale Borssele na 2033 open te willen houden, mits dit veilig kan. Hiervoor moet de Kernenergiewet worden gewijzigd. De procedure voor de wetswijziging is 31 mei 2023 gestart. In een webinar leggen sprekers van het Ministerie van Economische Zaken, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en onderzoeksbureau Arcadis de eerste stappen van deze procedure uit.

Het webinar geeft informatie over het milieueffectenonderzoek dat uitgevoerd zal worden rondom de bedrijfsduurverlenging, en het plan van aanpak hiervoor. Ook geeft het webinar informatie over het participatie- en communicatieplan.

Het is nu mogelijk om te reageren op deze stappen binnen de procedure bedrijfsduurverlenging, en op het participatie- en communicatieplan. U hoort in de webinar meer over hoe u dat kunt doen.

De webinar is vanaf 14 juni 2023 om 20:00 te bekijken via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.