Minister Jetten bezoekt gemeente Borsele

Maandag 5 juni heeft minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie een bezoek gebracht aan de gemeente Borsele. Het kabinet wil inzetten op het langer openhouden van de kerncentrale Borssele na 2033, mits dat veilig kan, en de voorbereidingen voor de komst van twee nieuwe kerncentrales waarvoor Borsele als voorkeurslocatie aangewezen is. Minister Jetten ging over deze plannen in gesprek met de gemeente, omwonenden en actiegroepen uit de omgeving van Borsele. Ook heeft minister Jetten de kerncentrale in Borssele bezocht.

Op initiatief van de gemeente Borsele werd ’s middags het startschot gegeven voor de Borsele 100, een groep van 100 inwoners die de komende tijd samen randvoorwaarden op zal stellen voor de mogelijke komst van de twee nieuwe kerncentrales. Verschillende deelnemers stelden, voorafgaand aan de bijeenkomst, een aantal vragen aan de minister. Bijvoorbeeld wat de minister zelf de belangrijkste voorwaarde zou vinden als hij in Borsele zou wonen. Daarnaast vonden er gesprekken plaats tussen de minister en de burgerinitiatieven Borsele tot de Kern en Stroom voor de Toekomst.

Maandag 5 juni 2023 heeft minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie een bezoek gebracht aan de gemeente Borsele. Het kabinet wil inzetten op het langer openhouden van de kerncentrale Borssele en treft voorbereidingen voor de komst van twee nieuwe kerncentrales waarvoor Borsele als voorkeurslocatie aangewezen is. Minister Jetten ging over deze plannen in gesprek met de gemeente, omwonenden en actiegroepen uit de omgeving van Borsele. Ook heeft Minister Jetten de kerncentrale in Borssele bezocht.